Bezlepkové brownies

   Co je lepší než čokoláda? No? No přece brownies! Popravdě jsem byla sama překvapená, jak výborné mohou být, když docela vynecháte mouku. Právě od těhhle čokoládovočokoládových krasavců - bezlepkových brownies - se zdráhám poručit si brownies v kterékoli kavárně. Jsem si jistá, že nebudou lepší.



   Pokud jste připraveni jim propadnout, nachystejte si:

85 g másla
150 g třtinového cukru
200 g hořké čokolády
50 g mléčné čokolády
2 vejce
1 lžíce kakaa
špetku soli
40 g kukuřičného škrobu (můžete použít pudink, samozřejmě čokoládový:))

   Máslo rozpustíme v kastrůlku a přisypeme k němu cukr. Za stálého míchání necháme sladidlo rozpustit a mírně zkaramelizovat. Stáhneme plamen na minimum, přidáme na čtverečky nalámanou čokoládu a mícháme tak dlouho, dokud se také nerozpustí. Sejmeme z plotny a jedno podruhém metličkou vmícháme vajíčka. Přidáme špetku soli a kukuřičný škrob a opět prošlehneme metličkou. Vylijeme na malý plech (já mám čtveratý plech se stranou asi 20 cm) vyložený pečícím papírem. Ve troubě vyhřáté na 180°C pečeme asi 20 minut.
   Pokud by se vám zachtělo experimentovat, vyměňte tmavou čokoládu za bílou. Neříkala bych tomu pak úplně brownies, ale upečete si mimořádný zkaramelizovaný dezert, který stojí za všechny diety světa!

Komentáře