Eton Mess

   Říkám to pořád - v jednoduchosti je krása. Britský dezert eton mess je toho báječným důkazem. Je legračně jednoduchý a je složený z pouhopouhých tří surovin. Jeho historie prý sahá až do roku 1893 a říká se, že úplně poprvé byl servírován na univerzitním kriketovém zápase. Jeho popularita se z kriketového trávníku rozšířila do celého světa a dodnes nevybledla.

   Máte-li chuť nechat se oslanit nepřekonatelnou kombinací, budete potřebovat jenom:
jahody
1/2 smetany ke šlehání
sněhové pusinky

   Stačí jen vyšlehat smetanu, nakrájet jahody a společně s rozdrobenými pusinkami všechny dobroty několikrát navrstvit do sklenice. Po smetaně je to hebké, po pusinkách sladce křupavé a po jahodách osvěžující a nakyslé. Eton mess je klasika, která se neomrzí. Kdyby jste ale přeci jen chtěli být revoluční, zaměňte jahody třeba za maliny, borůvky nebo klidně mango.


Komentáře